Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 21, 2025 - Eki 24, 2025

Özyeğin Üniversitesinde Tarımın ve Gıdanın Geleceği Konuşuldu

Sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği konularına dikkat çekmek ve öğrencilerimizi bilinçlendirmek üzere alanında uzman isimleri kampüsümüzde ağırladık. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) 80. yılı dolayısıyla yürütülen “365 Gün Eylem” kampanyası kapsamında 17 Ekim 2025’te gerçekleştirilen FAO Talks panel serisinin ilki Özyeğin Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştiridi. “Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için el ele” temasıyla düzenlenen etkinlikte; tarımsal ve kültürel mirasın korunması, iklim değişikliğiyle mücadele, gıda güvenliği, dijital dönüşüm, kadın üreticilerin güçlenmesi ve sürdürülebilir gastronomi gibi konular ele alındı.

Etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren Özyeğin Üniversitesi Araştırma, İnovasyon ve Etkiden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İrşadi Aksun; “Bu panel serisi ile gençlerin sürdürülebilir tarım, gıda güvenliği, iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik gibi konularda bilinçlenmesini ve sürece aktif katılımını hedefliyoruz. Öğrencilerimizin bu vizyonun en güçlü aktörleri olacağına içtenlikle inanıyoruz” dedi.

Özyeğin Üniversitesi Sürdürebilirlik Platformu Toplumsal Güçlendirme Programı'nın düzenlediği etkinlikte Sürdürülebilir Yaşam Elçisi ve FAO Gıda Şampiyonu Dilara Koçak’ın moderasyonunda bir de panel gerçekleşti. Panelistler arasında FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, Migros Özel Markalı Ürünler & Dış Ticaret İş Geliştirme & Bölgeler Pazarlama Direktörü Cavit Metin, Seraf restoranın şefi Sinem Özler, Yemek Kültürü Yazarı Nazlı Pişkin, Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aslı Zuluğ yer aldı. Panelde konuşmacılar gıda israfı, sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği gibi konuları tartıştı. Panelistler Dünya Gıda Günü kapsamında yürütülen farkındalık çalışmalarının parçası olarak gençleri, eğitimin dönüştürücü gücüyle tarımın ve gıdanın geleceğinde söz sahibi olmaya davet etti.